O NAMA

Udruga za promicanje zdravlja i zdravog načina života osoba s posebnim potrebama – UZIPOP osnovana je i upisana u registar udruga 30.08.2012. godine u Zagrebu, pod registarskim brojem 21009519.

Udruga je osnovana u cilju promicanja zdravlja i zdravog načina života, podizanje kvalitete života, bolju socijalizaciju i osamostaljivanje za samostalni život, okupljanje u radno – okupacijske radionice, habilitacije i rehabilitacije za osobe s posebnim potrebama, kao i za druge integracijske, socijalizacijske, kineziterapijske i kineziološke aktivnosti koje idu za poboljšanjem kvalitete života osoba s posebnim potrebama.

Iako smo mlada Udruga, naši članovi već imaju zapažene rezultate na lokalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. To se u prvom redu odnosi na uspjehe naših članova na posljednjoj Zimskoj Specijalnoj Olimpijadi u Pyeong Changu (Južna Korea) u okviru reprezentacije Specijalne olimpijade Hrvatske, gdje su osvojili medalje u natjecanjima u brzom klizanju na 111m i 333m. Naši članovi osvajali su najsjajnila odličja i na prijašnjim Specijalnim olimpijskim igrama, 1997. u Kanadi, 2001. na Aljasci, 2005. u Japanu te 2009. u SAD-u.

Udruga je član Specijalne olimpijade Hrvatske i svi se naši sportaši natječu na aktivnostima koje organizira i provodi upravo Specijalna olimpijada Hrvatske, a sustav natjecanja je takav da se međusobno natječu sportaši sa sebi ravnim sportašima.

Osim velikih međunarodnih natjecanja, naši sportaši natječu se i u drugim sportovima pod okriljem Specijalne olimpijade Hrvatske, kao što su nogomet, stolni tenis i plivanje.

Osim natjecateljskog dijela, djelatnost Udruge obuhvaća, edukativne radionice, stručne seminare i izdavanje prigodnih biltena za članove i širu društvenu zajednicu u cilju senzibiliziranja javnosti za probleme u životu ovih mladih ljudi.

Uz sve to, trudimo se što je moguće više vremena u druženjima, izletima i svim ostalim manjim i većim životnim radostima, kojih nam ionako svima nedostaje.

Nadamo se da smo Vas kroz ovih nekoliko osnovnih informacija barem zainteresirali za naš rad, a ako smo to uspjeli, bili bi smo sretni da nam se pridružite u nekom od projekata koje ćete naći na našim stranicama.

 

Predsjednik Udruge UZIPOP

Vlado Strbad, prof.

Sva prava pridržana © 2021

Udruga za promicanje zdravlja i zdravog načina života osoba s posebnim potrebama

 

Gospočak 94, 10 000 Zagreb,  CROATIA

   091/580 26 89

Skip to content